Claus Dalby

När det gäller trädgårdsinspiratörer är Claus Dalby en av de största för mig. Hans passion för trädgård är så smittande, och min trädgård hade definitivt inte sett ut som den gör om jag inte läst hans böcker och hämtat inspiration från honom. Vill du veta mer om Claus kan du titta in på hans hemsida www.clausdalby.dk. Bilden ovan har jag kopierat därifrån och den visar hans egen trädgård. Du kan dessutom, vilket jag verkligen rekommenderar, köpa hans böcker.

Alldeles nyutkommen är “Selskabsplanter” som är ett rent konstverk. Claus är en mästare när det gäller att kombinera växter och trolla med färg och form, vilket han verkligen visar i den här boken. Jag älskar hans lite vilda trädgårdsstil med inspiration från engelska trädgårdar. Dessutom är han lika förtjust i rosor som jag är, och hans sätt att väva in rosorna i sin egen trädgård är ren magi. Att få bläddra i den här boken till en kopp te medans vårregent öser ner utanför gör helt klart dagen lite bättre. Dessvärre också önskelistan på nya växter lite längre. Boken finns att köpa på Adlibris.

För mer inspiration från Claus rekommenderar jag varmt hans Instagramkonto där han flitigt delar med sig av bilder från sin trädgård och sina trädgårdsresor. Du kan såklart också följa honom på både Facebook, Pinterest och anmäla dig till hans nyhetsbrev.

Så lite vårbilder från min egen trädgård med exempel på planteringar inspirerade av Claus. Bilderna är från förra våren den här tiden på året. I år är blomningen lite senare och har inte kommit riktigt så här långt ännu. Tur är det, för ju längre det dröjer desto mindre missar jag under tiden som jag är gipsad och inte kan ta mig runt så enkelt i trädgården.

 

 

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

1 Reply on “Claus Dalby

  1. whoah this blog is wonderful i like studying your articles. Keep up the good paintings! You recognize, lots of individuals are looking round for this info, you can help them greatly.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: