Juli

Jag är ett julibarn. Född mitt i juli är det här min tid. Det lugna mellanrummet när vårens intensiva tempo stillar ner sig innan hösten kommer med ny energi. När sommarhettan slukar all ork och ger utrymme för bara vara tid. Oceaner av lediga dagar mitt bland blomsterprakt, stilla sjöar och en generös köksträdgård. Dagar fria från måsten som skapar sin egen mening. Tiden som styrs av min egen rytm och allt känns fritt och lätt. Skymningen kommer tillbaka och natten bjuder ett ögonblick av vila från det intensiva midsommarljuset. Välkommet men också vemodigt, för nu snurrar vi bort från ljuset igen.

Men ännu en stund till ska skymning möta gryning och många blombuketter plockas. Frukterna ska mogna och grönsaker skördas. Syrsorna ska spela sin melodi en liten stund till och mina händer bär spår av sommaren som är omöjliga att tvätta bort. De är som en palett full med färger. Brunt från jorden, grått från målarfärgen jag målat trädgårdsmöblerna med, lila från bönorna jag plockat, gult av liljornas pollen och rosa från hallonen. Sommarminnen som välkommet dröjer sig kvar nu när det är dags att släppa taget om lediga sommardagar.

 

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar