Lägtar ut i Friheten

Min hund Isaak och jag är väldigt lika; vi längtar ständigt ut i Friheten. Min man brukar säga att Isaak och jag flyttar ut nån gång i mars och kommer in igen i september, och det ligger något i det. Den här tiden på året är jag nog som mest frustrerad över vintern. Fram till nu är det ganska ok att få vila lite från trädgården, både fysiskt och mentalt, och läsa trädgårdsböcker och drömma. Men nu i februari märks det att ljuset är på väg tillbaka och det är som en odlingsklåda väcks till liv i min kropp. Det är något rent fysiskt, som en inneboende längtan efter att få så frön, plantera och göra fint där ute efter vinterns framfart. Men……varje gång jag går ut så är det kallt, det ligger massor av snö och jorden är stenfrusen. Det är helt enkelt inte så himla härligt.

Trots det vill jag ändå vara där ute, så jag gör mig små ärenden och hittar på olika projekt i alla fall. Idag blev det fokus på fåglarna. Fyllde på mat åt dem och hängde upp några fågelholkar, och direkt kom det några blåmesar på husvisning. Såg att det satt fåglar och drog i fårullen som jag lagt ut för att hålla rådjuren borta, så de är helt klart i bygga-bo-läge. Jag fick sällskap av en liten oblyg steglits som satt och mumsade solrosfrö för fullt. Vad pysslar du med i trädgården just nu?

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar