Röda tulpaner

Kom hem från blomsterbutiken häromdagen och hade köpt med mig tre storpack med röda tulpaner. Fattar ingenting. Hur går det till liksom? Jag hade en ganska tydlig plan för vilka vårlökar jag skulle fylla på med i år, har till och med skrivit små noteringar i våras om var det är tomt och vad som skulle passa där. Ingenstans står det röda tulpaner.

Min vårträdgård går främst i mjuka pasteller, kontrasterat med svartlila toner. Har också en rabatt som exploderar i orange och lila. Men ingenstans passar rött. Nu sitter jag dock här med tre påsar, storpack dessutom, med röda tulpaner. Den ena sorten är en enkel, mörkröd tulpan med dragning åt svart, den andra är en fylld, starkt mörkröd sort med riktigt stora blommor. Det kan nog bli superfint. Men var!?

Nu ska jag i alla fall gå ut och gräva ner dem. Någonstans. 55 tulpanlökar. Sedan ska jag hålla mig undan från trädgårdsbutikerna för är det något jag absolut inte kan motstå så är det vårlökar.

 

 

 

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar