Rosens dag

Idag är det rosens dag. För mig och i min trädgård är det alltid rosens dag. Med ca 200 rosor är det runt dem trädgården är uppbyggd, och de andra växterna finns där för att vara vackra tillsammans med rosorna. Jag hittar ständigt nya rosor jag bara måste ha, eller ser någon annan växt som jag tänker skulle vara fin med en viss ros.

Såklart är det också ganska mycket jobb att sköta så många rosor, de ska klippas på våren, gödslas flera gånger, vattnas, bindas upp och överblommade blommor klippas bort. De river mig ständigt och har sönder mina kläder. Men ändå, nu mitt i sommaren när de alla blommar, så är det så värt det.

Så för att fira rosen lite extra idag vill jag dela med mig av några av de rosor som blommar i trädgården just nu. Doften går ju inte att förmedla, men tro mig, rosornas doft i en regnvåt trädgård när solen börjar värma igen, inget går upp mot det.

 

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar