Snygga combos i min trädgård just nu

Den här rosen är en riktig favoritros hos mig, men oj så svårfotograferad. Bilderna lyckas aldrig riktigt återge den mörkt, mättade vinröda tonen som drar åt svart när blomman stått ett tag. Blombladen ser ut som matt sammet och när eftermiddagssolen lyser på rosen går mina tankar till Barcelona och flamencodansösernas kjolar. Rosen är en Austinros och heter Munstead Wood. Just nu blommar den för fullt, och kommer fortsätta fram till frosten. Ibland ligger daggdropparna kvar på rosen och skapar lite magi ihop med morgonsolen. Runt fötterna har den två olika sorters alunrot, en limefärgad och en med mörka blad med anstrykning av silver och med plommonlila baksida. Jag är riktigt nöjd med den här combon som står sig fint hela sommaren igenom.

En annan favoritcombo just nu är en rosa dahlia med chokladfärgade blad, en snygg combo i sig bara det, men också den får sällskap av en alunrot, men en annan sort som är lite ljusare i färgen. Bredvid finns också en självsådd pensée som bara visste att den skulle göra sig så bra just här. I den här kruksamlingen finns också bl a chokladblomma och en klöver med vackert tecknade blad.

Vilken combo är du just nu nöjd med i din trädgård?

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar