Sommardrömmar

September har bjudit på en del vackra dagar med det där mjuka höstljuset, värmande sol mot klarblå himmel, storslagna solnedgångar och soluppgångar med trolska dimslöjor över fälten. Dock har det mest varit ganska grått och trist, och jag har svårt att hantera att kvällarna blir kortare så fort. Mörkret och jag är inte vänner.

Så idag har jag planterat vårlökar och drömt om sommar, både den som var och den som ska komma. Idag blev det tulpaner i olika ljuslila nyanser och blå hyacinter som kom ner i jorden, och nästa vecka kommer årets stora lökbeställning. Jag har hittat flera nya sorter, bland annat en orange krokus, som det ska bli så spännande att se till våren. Förutsatt att det inte blir som en del andra år när ingenting kommer upp för att sorken har kalasat hela vintern på mina dyra lökar.

Har du som jag längtan efter vår och sommar så är den här filmen för dig. En liten titt i min sommarträdgård, någon gång i juni när pionerna börjat vissna, persikoträdet är fullt med små persikokart och rosorna blommar som bäst.

play-sharp-fill

Så lite bilder från trädgården just nu.

    

Nu är strax september slut och jag hoppas på att oktober levererar en storslagen final på trädgårdsåret med massor av sol och fantastiska höstfärger.

 

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar