Januari

Januari är månaden med två ansikten. Som ena dagen förför och luras med solglitter, takdropp och fågelkvitter för att nästa omsluta med mörker och kyla. Som lovar att ljuset vänder åter och att våren är på väg, och samtidigt håller allt i djup sömn under tjocka lager snö. Som väcker en längtan inom mig att få gräva jord och andas i takt med trädgården, samtidigt som livet håller andan och väntar.

Januari som klär världen i vitt och rimfrost så allt blir vackert svartvitt och låter sinnena vila. Som är tråkig, färglös och utan energi. Som är dagar med återvändande solljus genom smutsiga köksfönster på vackra tulpaner.

Januari blickar både bakåt och framåt. Tankar om vad som blev och inte blev, vad jag fick att vibrera fullt av liv, vad jag skördade och vad jag glömde. Misstag och lärdomar. Tankar om vad som ska bli. Fröer som ska sås, färger som ska få dansa ihop och former som ska komma till uttryck. Små gröna plantor som spirar på fönsterbrädan, dagar som blir märkbart längre, ljus som blir ljusare.

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

1 Reply on “Januari

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: