Oktober

Oktober var sommartid som gick och tog ljuset med sig. Mörker som lämnades kvar och en trädgård i förfall. Blomning och grönska som kämpade mot frostiga nätter, och höststormen som lät löven falla till marken.

Oktober var vackra höstfärger som gick förlorade i regn och gråhet. Mörka himlar som tyngde ner och slukade all färg och energi. Korta ögonblick av mjukt höstljus gav tröst och lät vårlökar och hopp komma i lerig och blöt jord full av liv. Till synes skira blommor vägrade ge upp och blev små ögonblick av lycka. Som små skatter gömda här och där i trädgården att hitta och fylla hjärtat med. Odlingsbäddar förbereddes för nya sådder och tid som ska komma. Att ta om hand, bädda in och låta gå. Samtidigt förbereda, göra redo och påbörja. Trädgårdslivet. Lite då, lite nu och lite det som kommer sedan.

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar