Rapport från vintersådderna

I år hade jag verkligen en plan med mina vintersådder som handlade om att jag skulle sköta om dem ordentligt och vara mycket mer noga än vad jag var förra året. Därför sådde jag i färre lådor, och var mer noga med val av jord och dränering. Tanken var att kunna hålla sådderna lagom fuktiga eftersom det förra året blev alldeles för blött i lådorna och resultatet inte blev så bra som det kunnat bli.

Livet blir ju inte alltid som man tänkt sig, och för mig kom ett benbrott i vägen. Lådorna fick stå ute i flera ösregn och sådderna blev jätteblöta. Jag visste att locken skulle behöva av om de skulle gå att rädda, men tiden och orken har inte riktigt funnits. Så i helgen tog vi tag i att gå igenom lådorna för att se om någon gick att rädda. Då ser vi att det plötsligt grott i nästan alla lådorna. Där finns nu små fina plantor av bl a grönkål, svartkål, broccoli, kålrabbi, två sorters digitalis, riddarsporre och blodtopp. Bara i ett fåtal av lådorna var inget på gång, och med lite tur kanske det kommer där också. Nu är lådorna satta under tak och locken bortplockade så sådderna får torka upp lite. Det känns så spännande att följa och se hur det blir.

Just nu blommar porslinshyacinterna i min trädgård. De är en riktig vårfavorit som gärna får sprida sig så mycket de vill hos mig.

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar