Regnig skördesöndag

Söndag i trädgården. Regnet öser ner och solen lyser. Lite mysko känsla, men perfekt trädgårdsväder egentligen, om än lite klafsigt och trist att kliva runt i. Musklerna värker efter att ha röjt en ny rabatt igår och planterat massa perenner. Älskar den känslan, att känna att både kroppen och kreativiteten fått sitt. Fick gräva ur mängder med liljekonvaljer för att göra plats för rabatten, ett riktigt slitgöra och vi har säkert missat en massa, så det kommer bli till att rycka efterhand som de kommer upp. Älskar liljekonvaljer, men i en trädgård kan de bli väl invasiva, och mina har stått så tätt och länge att de knappt blommar längre.

Den nya rabatten går i blekt rosa toner med bl a rudbeckior, stjärnflocka och bockrot som får kontrastera till nästan svarta och mörkt lila toner på alunrot, mörkt ormskägg och smällspirea. Det bästa av allt är att jag nu har en ny rabatt att fylla med vårlökar, så roligt tycker jag.

Idag blev det lite allmänt höststädande i trädgården, tömmer ur krukor med sommarblommor som gjort sitt, klipper ned sådant som ser tråkigt ut och flyttade in chiliplantorna i ett odlingsskåp eftersom nätterna börjar bli kalla. Skördar lite grönsaker till middagen och fixade ihop ett litet höstpynt av sådant jag hittade i trädgården. Blev riktigt fint, och roligt att ta tillvara sådant som redan finns i trädgården. Korgen har jag köpt på myrorna för typ ingenting.

En bukett blommor fick följa med in. Det blev dahlior, olika sorters rudbeckior och sommarrudbeckian Sahara som jag skrev om i förra inlägget.

Jag har också gått all-in på att pickla min skörd i trädgården idag. Det finns en gräns för hur mycket vindruvor man kan mosa i sig, hur mycket björnbärssylt det går att göra av med och hur mycket fryst chili det kommer gå åt. Så då testar jag att pickla i stället. Jag har redan picklat en omgång chili och den är nästan slut, så det vet jag blir supergott. Hur det blir att pickla vindruvor och björnbär har jag ingen aning om, men visst är det kul att testa lite nytt?

Vad har du fyllt din söndag med? Hoppas det har funnits utrymme för lite vila, återhämtning och kreativitet.

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

2 Replies on “Regnig skördesöndag

  1. Tack för alla nya inlägg, läser och myser! Så vackra bilder. 👌🏻✨ Inspiration i massor som vanligt. Och nu längtar jag efter att hälsa på live. ☺️🍁

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: