Rosens dag

Idag är det rosens dag, så jag bjuder på lite bilder från trädgården på rosor som blommar just nu. Tittar du in på den här bloggen ibland så har du nog inte missat att jag är en smula besatt av rosor och har sådär en 200 stycken. Trots det faller jag ständigt för nya sorter, och får lite panik när jag tänker på att platsen för nya rosor i trädgården börjar ta slut.

Just nu är rosornas bästa tid, och varje morgon när jag öppnar dörren ut mot trädgården överväldigas jag av rosdoft. Än så länge är det ett ganska bra rosår, de ser friska ut och skjuter kraftiga skott. Några fler än vanligt klarade dock inte den snöfria vintern ihop med den långvariga vårtorkan. Kanske hade det gått bättre om jag fjäskat lite mer för dem, framför allt med vattning, men det är jag inte så bra på.

I morgon kommer en leverans av cortenplåtar som jag ska bygga ihop till två större rabatter. Det blir den sista, lite större biten gräsmatta som får ge vika och i stället ge plats för dahlior, rosor och sommarblommor som står och väntar på utplantering. Nu har jag bara gräsmatta kvar som gångar i trädgården, och på sikt ska den nog bort helt. Det tar bara onödig tid att sköta en gräsmatta tycker jag, betydligt roligare med blommor. För vem vill inte kunna plocka in sådana här buketter från trädgården?

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar