Snabbodla grönt inomhus

 

När jag ändå är ute och matar fåglarna passar jag på att sno med mig lite solrosfrön in. De är perfekta att snabbodla inomhus. På så sätt får jag utlopp för lusten att odla även så här års, och lyxen att skörda egenodlat mitt i vintern. Mer närproducerat än odlat på fönsterbrädan kan det väl inte bli? Just solrosfrön är en favorit eftersom det både är enkelt och går fort. Lägg bara ett litet lager jord, spelar ingen roll vilken kvalitet på jorden eller vad du använder för kärl, och strö över tätt med solrosfrön. Jag brukar strö lite jord över fröna också, men tror inte egentligen det behövs. Se till att hålla fuktigt men inte allt för blött och väldigt snart kan du börja klippa de gröna skotten. En annan favorit är att köpa vanliga gula torkade ärtor i matbutiken och göra på samma sätt med. Så i omgångar så har du något att skörda hela tiden. Jag köper också vanlig vitlök i butiken och sticker ner klyftor i jorden och vattnar lite lätt. På nolltid börjar de skjuta grön blast som smakar fint av vitlök och är mums på mackan eller i äggröran. Vitlöken är satt i lerkrukan och det skiljer fem dagar mellan bilderna. Vad skördar du så här års?

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar