Favoritbuketten just nu

Solen fortsätter lysa från klarblå himmel varje dag. I helgen har vi haft 30 grader varmt, och maj som brukar vara en månad med mycket trädgårdsarbete blir mer av högsommar med vila i skuggan, mycket glass och vattna vattna vattna. Jag minns inte när vi senast fick regn, och det börjar nu märkas på trädgården. Den behöver vatten som bara ett regn ger, det räcker inte riktigt med det vatten jag tillför.

Den intensiva blomningen fortsätter, och pioner och rosor slår ut för fullt. Mängder med blommor i olika färg och form och allt på en gång. Vackert och mycket kortvarigt. I allt detta svulstigt, översvallande vackra är min favoritbukett just nu liten och enkel. Med blekgul humleblomster, vit myskmadra och några kvistar daggkåpa blir det skirt och vackert. Buketten står länge utan fjäskande vilket passar mig perfekt eftersom jag oftast bara låter buketter stå utan att ens byta vatten.

Vilka blommor sätter du helst i din bukett just nu?

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar