Fortsätt inomhusodla

 Ute är det 10 minusgrader, det ligger mängder med snö och det blåser isvindar. Inne ser det ut så här på min odlingshylla – både nysådda ärtskott och en kruka full med uppvuxna skott som jag redan klippt av i omgångar. Så lyxigt att kunna skörda lite grönsaker och ha till maten, alldeles färskt, fullt av smak och nyttigheter. I morgon äter jag helgfrukost med äggröra med massor av vitlöksblast och ärtskott, känns som en välbehövlig vitaminkick nu när våren dröjer.

Min odlingshylla är någon slags lagerhylla i plast, inköpt på myrorna för en väldigt liten slant, och den såg ut att aldrig varit använd. Den har flera hyllplan så jag får plats med en hel del krukor. Hyllplanen är bredast nedtill och smalnar av för varje hyllplan, så att det kommer ner bra med ljus även till krukorna längst ner. Dessutom är hyllplanen gjorda i nät, så den är som gjord för att odla på. Hyllan står på golvet framför altandörren som ändå inte används såhär års, och som släpper in ganska mycket ljus eftersom det är i söderläge.

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar