God Jul

Önskar God Jul med lite bilder från trädgården som plötsligt levde upp och ser riktigt vacker ut inbäddad i krispig snö i solljus. Här har varit några riktigt kalla dagar med klara fullmånenätter, men nu är det milt igen. 

Julen går i lugn takt hos oss, vi myser mest i raggstrumpor, dricker te, läser böcker och äter gott. Skön och välbehövlig vila efter ett år som varit ganska tufft för oss.

Vi passar också på att vara ute om dagarna. Så skönt att vara ledig och kunna fylla på med dagsljus. Till och med William har hittat ut en stund. Här letar han efter bollar i köksträdgården.

Första julen utan Isaak. Så tomt, och saknaden är stor. Vet att han skulle farit runt som ett tokigt troll i snön. Inte här, men ändå här, och med i allt vi gör i tanken. Tänder ljus på hans älskade baksida och känner både saknaden och närvaron, på samma gång.

Jag går en runda varje kväll och tänder några ljus i trädgården, och ibland några marschaller. Det är så vackert med elden och det isiga, kalla tillsammans. Det lilla växthuset är upplyst med en ljusslinga, och däri växer små plantor av pak choi innanför isiga rutor. Ett litet experiment jag roar mig med för att se om de kan övervintra där och komma igång tidigt i vår. Förmodligen tvärdör de, men just nu skänker det hopp om vår och en ny odlingssäsong när jag kikar in och ser jord och gröna små plantor. Längtar så otroligt mycket efter ett stort växthus.

   

Mitt julpynt inne utgörs i huvudsak av blommor, och så får resten ta form utifrån det. Vi fick en stor, blandad bukett för ett tag sedan där det var inbundet kvistar av tallris. Så vackert, vilken smart idé. Nu har resten av buketten vissnat, men tallriset är lika fint så det återanvänder jag lite här och var, bl a i en bukett med röda tulpaner, nejlikor och annat grönt.

Tallriset blev också fint i det här lilla kopparägget som är ett nytt litet fynd jag är väldigt förtjust i. Till våren ska jag gräva upp några snödroppar och plantera i ägget, visst kan du också se hur fint det kommer bli?

Vad du än önskar dig den här julen – den där fina presenten, tid tillsammans med någon speciell, tid på egen hand, tid att göra något eller tid att göra ingenting – så önskar jag att du får det, eller ser till att få det.

 

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

2 Replies on “God Jul

    1. Tack snälla, så roligt att du läser! Njut ledighet och förhoppningsvis ses vi snart över en kopp te och föreställning!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: