Decemberträdgården

 Det blir allt mindre att göra i trädgården. Jag tar ändå en liten vända därute både lördag och söndag. Fyller på fågelmatarna. Flyttar undan några stora krukor med rosor som behöver stå lite skyddat under vintern. Klipper ner några vissna perenner som ser allt för tråkiga ut. Jag klipper dem i småbitar och lägger dem i rabatten till maskarna att jobba med för att hålla igång jorden. Gör en plantering i ett eldfat med julrosor, hyacinter och mossa. Pyntar borden med granris som jag tagit hem från byns stora kompost. Jättepraktiskt att någon slängt en hög med fina granruskor där just nu, bara att ta med några varje gång William och jag går förbi på våra promenader. Blir så fint på kvällen när jag tänder ljus i ljuslyktor bland granris och julrosor runt om på borden ute.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 18-12-10-6703-1024x682.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 18-11-17-6492.jpg

Jag skördar också den sista broccolin. Tack vare att jag låtit plantorna stå kvar när jag skördat första knopparna har de fortsatt att ge skörd ända till nu. Varje planta har jag kunnat ta nya knoppar av tre eller fyra gånger utöver den första huvudknoppen som bildas. Detta är nytt för mig i år, visste inte att man kunde göra så, men det fungerar verkligen. Nu får de stora plantorna stå kvar i odlingslådorna så har rådjuren och älgarna något att mumsa på i vinter.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 18-12-10-6695-1024x682.jpg

De stunder solen kikar fram finns det mycket vackra fröställningar, nypon och frusna blomknoppar som lyser upp som små smycken i trädgården. Men allt som oftast ser det mest mörkt, visset och trist ut. Tänker varje vinter att jag måste jobba mer med struktur, form och vintergrönt i trädgården, men när våren kommer lockas jag mer av nya rosor och vårblommande träd. Vi får se om det går bättre i år.

William då? Ja han njuter som vanligt mest inomhus i soffan bland kuddar och filtar.

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

1 Reply on “Decemberträdgården

  1. Så vackert! Både längtar vår och njuter december med snön som äntligen kom. Känner mig som William när jag kryper ner i soffan. Läser frökataloger och drömmer mig bort. Tack för alla fina bilder i detta och förra inlägget, nu är habegäret på topp! ☺️

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: