Januari

Januari. Du var på många sätt så som januari alltid är. Ogästvänlig med tungt mörker som aldrig verkade ta slut. Regn i mängder och isiga vindar, omöjliga att slippa undan. Men när du bjöd på vårhimlar med skira slöjor i pastelliga toner, löftesrika soluppgångar och en och annan solnedgång som var bortom allt jag tidigare sett, väcktes hoppet och vårlängtan i mig. När du dessutom bjöd på snödroppar och svällande knoppar fulla av liv, smittades jag av energin som vibrerar i vårens tecken.

Januari. Jag fyllde dig med blomblad i alla dess färger. Stora och små trädgårdsdrömmar. Frösådder och förberedelser. Tankar om att ljuset är på väg tillbaka och en och annan stund med ansiktet vänt mot solen. Magnoliakvistar i en vas och fågelkvitter i massor. Jo, jag känner den, våren är på väg.

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

2 Replies on “Januari

  1. De vackraste collage som alltid, tack för färg, hopp och ljus när det som bäst behövs i allt regn och lera. ☔️

    1. Tack för du tittade in! Ja nu har det varit väldigt mycket väder ett tag, och inte av det bättre slaget!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: