September var dahliornas månad

 

I september var det dahliorna som höll fest i trädgården. I år blev det mycket svartröda dahlior hos mig i olika form och storlek. Såklart några blekrosa också (vad är det som gör att jag inte kan stå emot blekrosa blommor, en färg jag annars aldrig väljer på någonting annat i tillvaron?)

I veckan som gick hade vi två rejäla frostnätter. Det såg först ut som att dahliorna hade klarat sig, men när jag kollade till dem framåt eftermiddagen igår såg jag att de hade vissnat ihop rejält. Så idag blir det till att börja tömma ur krukorna och lägga knölarna på tork innan de får komma in i garaget på vintervila.

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar