Skön söndag i septembersol

Njuter av ännu en fin dag med sol från klarblå himmel. Idag blir jag mest sittandes i mitt hörn tillsammans med Isaak som gillar att vara i trädgården lika mycket som jag. William och husse trivs bättre inne i soffan. Jag läser, dricker te, tar små vändor med vattenkannan. Tar en tur med sekatören och klipper bort lite överblommat. Plockar vindruvor, plommon och annat ätbart. Vill hålla kvar och få vara i detta länge.

Jag saknar fjärilarna i trädgården i år. Har fortfarande mängder med kålfjärilar, men de andra sorterna som brukar fladdra runt buddlejorna lyser med sin frånvaro. Undrar om det beror på värmen och torkan? Däremot har jag aldrig sett så mycket nyckelpigor, de är överallt och i hela gäng, det har jag aldrig sett förut.

Har också gott om humlor, stora och slöa och fullastade med pollen. De verkar trivas på dahliorna.

En pensée från tidigare år som frösått sig och blommar vackert i eftermiddagsljuset.

Framåt eftermiddagen gjorde jag ett ryck och rensade mellan plattorna i skuggrummet. Blir så fint när man får bort mossan och ogräset, men det är rätt trist att hålla på med.

Dahlior, äpplen och rödbetsplantor i mjukt ljus från sensommarsolen. Däremellan en översvämning i tvättstugan, irriterande getingar, invasion av bananflugor och äcklig stank från Bokashigödningen. Livets goda och den tråkiga vardagen om vartannat. Som vanligt hade helgen gärna fått varit lite längre. Hoppas att din helg var fin och att du också hann med att njuta i solen!

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

1 Reply on “Skön söndag i septembersol

  1. Vilka fina bilder, du fångar myset så bra! Hundarna som bara älskar ledig söndag. Längtar redan nästa helg. ☺️

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: