Äntligen ny säsong av Gardeners World

 

Bildresultat för gardeners world

Du missar väl inte säsongsstarten av Gardeners World nu till helgen? Enligt mig är det här det absolut bästa trädgårdsprogrammet, fullt av trädgårdsentusiasm, inspiration och kunskap. Detta är en riktigt långkörare från BBC, det första avsnittet sändes i januari 1968. Det är fantastiskt kul att titta på gamla klipp av serien och se hur förhållandet till trädgård förändrats över tid. Då innehöll programmet t ex tips på bästa gifterna mot skadeinsekter, något som skulle vara helt otänkbart idag. Sedan 2011 är det Monty Don som leder programmet från sin härliga trädgård Longmeadow tillsammans med sina två hundar, Nigel och Nelly. Jag upptäckte programmet för några år sedan, och har därefter tittat på flera säsonger via Youtube, passar perfekt till helgfrukosten under vinterhalvåret. Så den kommande helgen har jag definitivt en date med Monty Don, och jag har dessutom precis skaffat en prenumeration på tidningen Gardeners Wold, återkommer med rapport om hur den lever upp till mina förväntningar.

Bildresultat för gardeners world magazine march 2018

Här en bild från min trädgård i somras för att ytterligare öka på längtan efter våren!

 

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar