Våren var är du?

Våren var är du? Har du glömt bort oss? Jag är så redo för dig nu! Jag har fyllt på med trädgårdsböcker inköpta på årets bokrea, perfekta att läsa i mitt hörn ute i vårsolen och inspireras av. Jag har köpt ny uppbindningstråd som alltid går åt i massor. Årets fröer är inhandlade, både ettåringar, grönsaker och perenner. Nu vill jag komma igång. Få känna mjuk, varm jord i händerna, som doftar mylla och snart är redo att planteras i. Få sitta vid husväggen och känna solen värma i ansiktet fast luften fortfarande är kall. Få gå dagliga rundvandringar i trädgården och undra vad det är som börjar sticka upp ur jorden. Få se vårblommorna sakta bjuda på färg som är så efterlängtad. Lyssna på fågelkvitter och se på när fåglarna sliter i fårullen för att bygga bo. Se knopparna på träden svälla och bli alldeles sprängfyllda med grönt innan de sakta vecklar ut sina blad. Få börja räfsa undan, räta upp och städa ur allt det gamla från vintern som bara står och ser tråkigt ut. Jag är så väldigt redo, och jag längtar. Gissar att du också längtar?

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar