Maj

Maj. Du var våren jag alltid drömmer om. Som en saga jag ville sträckläsa utan att komma till slutet. Så full av blomblad, dofter och grönska. Milda vindar och värmande sol. Ljusa nätter och fågelkvitter. Kalla simturer och gräs under fötterna. Som en stor, grönskande famn att bara låta sig omslutas av. Att vila i och finna både lugn och energi, stillhet och rörelse, urkraft och skörhet.

I maj lät jag mig gå vilse i blommiga drömmar. Planterade för många frön. Köpte för många rosor. Plockade de ljuvligaste buketter och berusade mig på doften av syren och kaprifol. Blev nyförälskad i min trädgård och grävde mig trött. Hittade min egen rytm igen efter att ha varit i otakt allt för länge. Nu kommer juni och försommar. Grönskan djupnar, dofterna blir tyngre och trädgårdens primadonnor ska göra entré. Det är dags för rosorna, pionerna och liljorna att ta vid.

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar