Midsommar och sommarsolstånd

Igår var det midsommarafton, en sån där som det oftast bara är i fantasin, med strålande sol hela dagen. Trädgården som en stor, grön famn att vila i, full med fluffiga blomsterkjolar i olika färger. Pioner, rosor, aklejor och klematis till doften av fläder och schersmin. Natten var ljum med det alldeles speciella, magiska ljuset som får fantasin att frammana älvor på ängarna och troll i skogsbrynen.

Idag är det sommarsolstånd, dagen blir inte längre än så här och natten är försvinnande kort. Mörkret blir aldrig mörkt, morgonljuset möter kvällsljuset och det är så vackert så ord inte räcker till.

Det enda jag vet är att jag vill vara vaken varje sekund, närvarande i det vackra. Uppleva med alla sinnen och njuta till fullo. Spara på minnen att ta fram när snöslaskig januari känns evighetslång.

 

Jag hoppas att din midsommarhelg är fin och att du också har möjlighet att njuta av allt det vackra.

 

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar