Mer trädgårdstitt i höstljuset

Vi fortsätter vandringen i höstträdgården där solen får allt att lysa upp i de vackraste färger. Bilden ovan visar utsikten från min altan på baksidan. Ser ut som en djungel och ett övervuxet kaos såhär års när man ser det från det här perspektivet.

Jag hade bestämt mig för att inte göra några höstplanteringar i krukorna och antingen låta det som var i dem stå kvar, eller bara tömma krukorna. Efter den här sommaren är jag nämligen sjukt trött på att vattna krukor. Jag kunde dock inte stå emot när jag såg cyklamen i butiken.

Lavendeln blommar om för fullt i trädgården. Läste någonstans i somras att man kan klippa ner sin lavendel när den blommat över så blir den tät och fin, och man behöver inte klippa så mycket nästa vår. Vet inte om det funkar så, men bestämde mig för att prova. Det blev ju hur som helst bra i år eftersom den nu är fin och utan överblommade stänglar när den blommar om.

Olika sorters prydnadsgräs i krukorna är så vackert på hösten. Jag föredrar dem som går i olika koppartoner.

Isaak njuter för fullt av de svala men soliga höstdagarna. William håller sig som vanligt inomhus, och har han tur letar sig solen in i hans korg.

Hortensian Lime light har övergått från blekt limefärgade blommor till rosa i kylan. Den har långsamt vuxit sig till en stor vacker buske som samspelar fint med silverpäronet som står bredvid.

Solrosorna fortsätter att blomma här och var i trädgården, både sådana jag själv planterat dit och självsådda varianter.

Jag hann rädda in några dahlior till en bukett innan frosten kom. En av de största blommorna fick pryda vattenblänket i skuggrummet.

I skuggrummet står också krukor med olika Austinrosor i aprikos toner som blommar för fullt. Bakom skuggrummet står schersminbuskar, lönnar och häggmispel, alla med fantastiska höstfärger.

Här och var i trädgården har det börjat blomma höstkrokus. Har du inte planterat höstkrokus än så gör det den här hösten, för de är verkligen helt underbara.

Även magnoliorna får vackra höstfärger.

Här är det en magnolia i sällskap av ett blodplommon och lilla myskrosen Ballerina.

Nu har vi vandrat igenom nästan hela höstträdgården, men vi har kvar att kika in i köksträdgården och på några ställen till. Det får bli en trädgårdstitt till i nästa inlägg.

Välkommen tillbaka!

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

Lämna ett svar