Snygga kompisar

Ibland ordnar växterna till det i trädgården alldeles på egen hand, nästan som om de anstränger sig för att matcha varandra på bästa sätt utan att jag har tänkt på att det ska bli så. Just nu är pionernas blad så snygga i massa färgskiftningar och utgör perfekt bakgrund till tulpanerna. En favoritcombo är den här aprikosfärgade tulpanen tillsammans med pionens en pion som verkar ha färgat sitt bladverk bara för att bli så där riktigt ton-i-ton-vackert. Inte en combo jag planerat, för jag tänker mig att pionens blad är gröna, men nu när jag ser den är den helt perfekt.

Bredvid dem står en liten narciss med precis rätt aprikos ton i mitten av blomman som förhöjer kompositionen.

Den lilla narcissen är för övrigt en av mina favoriter nu på våren, den passar in överallt och med allt i mitt tycke. Speciellt fin är den under de japanska körsbärsträden vars blad nu på våren går i liknande toner av koppar och aprikos. Minns jag rätt heter den Bell song och är en av de få sorter som kommer tillbaka hos mig. Narcisserna trivs annars inte i min trädgård, och jag har ännu inte klurat ut varför.

 

Hyacinten Gypsy Queen är också en perfekt kompis i den här combon, liksom rosornas nya blad. Inte heller planerat, men rosor har jag ju överallt i trädgården, så det bara blev så på egen hand. Bara att tacka och ta emot, sådana där små detaljer som gör en trädgårdsnörd som mig lite lycklig.

En annan favorit bland tulpanerna är Spring green. Även den minglar snyggt med pionernas blad, och här i sällskap med en mörkt vinröd skönhet som jag inte minns namnet på.

   

Avslutar med några bilder från tidigare ikväll, när det plötsligt klarnade upp efter flera dagar med mulet, regn och hagelskurar. Kvällssolen letade sig in i trädgården och spred mjukt ljus på regnvåta tulpaner och körsbärsblom, och jag blev sådär förälskad i min trädgård igen och kände att allt var precis som det skulle vara just då.

 

 

 

 

Published by latorpsannika

Hobbyfotograferande trädgårdsnörd med rosfeber. Trädgård i Latorp med ca 200 rosor där jag tillbringar större delen av min lediga tid tillsammans med min man Pontus och cairnterriern William. I min trädgård går passion före perfektion, jag vill ha mycket av allt.

3 Replies on “Snygga kompisar

  1. Åh! Så magiskt vackert! Exakt så mår jag i min trädgård. ”Allt är precis som det ska just nu”-känslan. Och du fångar precis det i dina bilder! 👏🏻🙌🏻

    1. Härligt att du också känner så! Och visst är det lite konstigt att den känslan är så stark, samtidigt som maskrosorna blommar i mängd, ogräset väller in i rabatterna och jag har tusen olika projekt jag vill göra, saker som behöver förbättras och göras om, rosor som ska klippas, grenar kortas in….ja du vet!! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: